Botrányoshős

Leszerepeltette a Vágányembert a MÁV

A kapott kommentek alapján nem merik használni a vasutas szuperhőst.

2017.08.21 17:59ma.hu

Néhány napot virágozhatott Trackman – azaz Vágányember – a kiteljesedésre a MÁV-START-tól: a vasúttársaság úgy döntött, nem tart igényt a szolgálataira.

Ahogy korábban megírtuk, a cég facebookos követői számára tett közzé pályázatot, a beérkezett tervek közül kiválasztottat pedig a közösségi felület kabalafigurájaként gondolta használni. A pályaművek közül a szakmai zsűri választotta ki Trackmant.

A MÁV-START-nak azonban már röviddel az eredményhirdetés után is magyarázkodnia kellett a felhasználók kérdései nyomán. Megírták, hogy nem meghívásos pályázatról volt szó, anyagi erőforrást sem áldoztak rá, pusztán egy Interrail-bérletet ajánlottak fel a nyertesnek. Azt is közölték, hogy a szakmai zsűri nem grafikusokból, hanem a vasúttársaság dolgozóiból állt, a figura pedig nem a cég, hanem a Facebook-oldal kabalája lesz.

Három nap sem telt azonban el, kiderült, hogy akárcsak a budapesti vizes világbajnokság első kabalája, Bol-dog, Trackman is koraszülött volt.  Hétfő délután a MÁV-START közölte: a beérkezett észrevételek miatt a korábban meghirdetett közönségszavazási lehetőséget visszavonják, s a Vágányembert a közösségi oldalon a továbbiakban nem terveznek megjelentetni.

"Az érintettektől elnézést kérünk" – írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.