Bűn és bűnhődés

Darura akasztották fel az ötéves kislányt megerőszakoló és megölő férfit Jemenben

A nyilvános kivégzést több ezren nézték végig, köztük a megölt kislány szülei is.

2017.08.14 16:45ma.hu
Fotó: AFP

Egy darura akasztották fel azt a férfit, aki megerőszakolt és megölt egy ötéves kislányt Jemenben. A jemeni fővárosban tartott nyilvánost kivégzést több ezren nézték végig, köztük a kislány szülei.

Hussein al-Saketet egy pokrócra fektetve lőtte agyon egy rendőr, aki a beszámolók szerint ötször lőtte hátba egy gépkarabéllyal. A szívét célzó lövések után a férfi holttestét egy darura húzták fel.

A kivégzésen a Saba jemeni hírügynökség cikke szerint jelen voltak a bíróság képviselői, valamint a megölt kislány családtagjai. Az áldozat nagybátyja az AFP francia hírügynökségnek elmondta: amikor a lányt még csak eltűntként tartották nyilván, al-Saket részt vett a keresésben, mielőtt a nyomozás leleplezte.

Ez már a második hasonló kivégzés két héten belül a jemeni fővárosban. Akkor egy 41 éves, marokkói származású férfit lőttek agyon, miután bűnösnek találták egy 3 éves lány megerőszakolásában és megölésében. A lány apja akkor Allah igazságszolgáltatása, és az iszlám törvénykezés, a Sharia győzelmeként értékelte a kivégzés végrehajtását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.