Vádemelés

Öngyilkos akart lenni, ezért magára robbantotta a házat

Vádat emelt az ügyészség egy kisalföldi férfival szemben, aki tavaly ősszel magára robbantotta Győr környéki hétvégi házát.

2017.08.14 09:02Havariapress

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki tavaly ősszel magára robbantotta a hétvégi házát egy Győrhöz közeli faluban.

A vádirati tényállás szerint az 53 éves férfi ittasan, öngyilkossági szándékkal nyitotta ki a házban lévő gázpalack szelepjét, majd a kiömlő gázt berobbantotta. A robbanást észlelő szomszédok a tüzet poroltóval eloltották, de a gázt az elkövető még kétszer újra meggyújtotta. A szomszédok a tüzet rendre eloltották.

A robbanás következtében az elkövető a testének 10%-án égési sérüléseket szenvedett. A hétvégi ház tetőszerkezetének egy része teljesen megsemmisült, a szétszóródó cserépdarabok kárt okoztak a szomszéd gépkocsijában és veszélyt jelentettek volna a közelben tartózkodókra is. A gázrobbanás okozta teljes felületű épülettűz kialakulása esetén a tűz a szomszéd házra is átterjedhetett volna.

A vádiratban az elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.