Lezárult a nyomozás

Nem történt szexuális bántalmazás az Alföldi utcai gyermekotthonban

Az ügyben nemcsak a rendőrség indított nyomozást, hanem belső vizsgálatot rendelt el a szociális államtitkárság, a fővárosi kormányhivatal és a gyermekotthon fenntartója is.

2017.08.09 08:03MTI

A rendőrség is arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény, a dolgozók nem követtek el szexuális bántalmazást az Alföldi utcai gyermekotthonban – írta szerdai számában a Magyar Hírlap a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságra hivatkozva.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta az eljárást, amely a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattal kapcsolatban, ismeretlen tettes ellen, kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt indult – tudatta a főigazgatóság a lap megkeresésére.

Az ügyben nemcsak a rendőrség indított nyomozást, hanem belső vizsgálatot rendelt el a szociális államtitkárság, a fővárosi kormányhivatal és a gyermekotthon fenntartója is. Ezek már korábban lezárultak, és a rendőrség mostani megállapításához hasonlóan arra jutottak, hogy a médiában megjelent gyanúsításnak nincs alapja, a dolgozók nem követtek el szexuális visszaélést vagy más bűncselekményt a rájuk bízott kiskorúak sérelmére.

A főigazgatóság szerint komoly presztízsvesztést okozott az egész gyermekvédelmi szakmának az, hogy a sajtó egyes képviselői a valótlannak bizonyult hírt már a vizsgálat megkezdését megelőzően, vizsgálati eredmény nélkül, megtörtént tényként kezelték.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.