Balhé

Kirúgták a bulinegyed rendőrkapitányát

Kiss Szabolcs korábban el akart menni a szórakozóhelyek miatt tiltakozó erzsébetvárosiak fórumára, de nem engedték.

2017.08.02 16:36ma.hu

Váratlanul visszavonták a VII. kerületi rendőrkapitány, Kiss Szabolcs alezredes kinevezését - írja a Magyar Nemzet. A rendőrség honlapján már Csintalan Pál alezredest nevezik meg az erzsébetvárosi kapitányság vezetőjeként.

A lap emlékeztet: két héttel ezelőtt Kiss részvételét nem engedélyezték felettesei egy lakossági fórumon, amely a bulinegyed problémáival foglalkozott volna. A környéken mintegy 400 vendéglátó- és szórakozóhely található, a lakók egy része zajra és növekvő bűnözésre panaszkodik.

Az Élhető Erzsébetváros nevű csoport hívta július 13-án találkozóra a hivatalosságokat, de sem a kerületi polgármester, sem az önkormányzat más illetékesei nem akartak részt venni, csak a rendőrkapitány ment volna el. Úgy tudni, meglepetten tapasztalta, hogy nem kapta meg a BRFK engedélyét, noha korábban is részt vett lakossági fórumokon, és azt is felajánlotta, hogy irodájában fogadná az érdeklődő lakosokat, amikor a képviselő-testület elvetette, hogy a helyiek a közgyűlésben kérdezhessenek tőle.

A Magyar Nemzet szerint Kiss nem számított a leváltására, és ő a vezéráldozat a megoldásra váró, de az önkormányzat által egyelőre jegelt bulinegyed-ügyben. Egyelőre nem válaszolt a BRFK arra, mi volt az oka menesztésének, és miért nem engedték részvételét a lakossági fórumon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.