Bűnmegelőzés

Visszaszorulóban az unokázós csalások

Visszaszorulóban vannak az úgynevezett unokázós csalások, ami annak is köszönhető, hogy a médiában nagyobb teret kaptak a nyugdíjasoknak szóló bűnmegelőzési ismeretek.

2017.07.31 10:24MTI

Garamvölgyi László dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az M1-en arról beszélt, hogy a nyugdíjasok rendkívül befogadóak az ilyen ismeretekre, és a családon belül is egyre gyakrabban kerül szóba a megelőzés, a felvilágosítás.

Az úgynevezett unokázós bűncselekmények felderítését nagyban szolgálja az is, hogy egyre többen jelentik a csalási kísérleteket, hiszen nagyon fontos, hogy a rendőrség minél több információhoz jusson egy-egy esetből - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.