Bűnügy

A benne ülő kisgyerekkel együtt lopta el az autót a drogos férfi

Vádat emeltek egy jogosítvánnyal nem rendelkező férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt elvitt egy autót, a benne ülő négyéves gyermekkel együtt az idén februárban Pápán.

2017.07.28 12:28MTI

A Veszprém Megyei Főügyészség közleménye szerint a 24 éves férfi veszekedett élettársával az utcán, majd kábítószertől bódult állapotban egy arra kanyarodó gépkocsinak futott. Az ütközés következtében a vádlott a jármű motorháztetejére, majd onnan az aszfaltra zuhant. A jármű vezetője és utasa próbált segíteni neki, ő azonban beugrott az autójukba és a járműben ülő négyéves kisgyerekkel elhajtott.

A sofőr és párja belekapaszkodott a járműbe, az asszony az ajtón keresztül megragadta a vádlott ruházatát és kiabált, hogy a gyermeke a kocsiban van, de a férfit nem tudták visszatartani; hirtelen gázt adva elindult, a sértetteket rövid távon magával húzva.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező, kábítószer hatása alatt álló vádlott tudta, hogy a hátsó ülésen egy kisgyermek ül, ennek ellenére a csúszós úton nagy sebességgel hajtott el, először egy fának, majd az útpadkának ütközött. Előbb Noszlopra, majd onnan az egyik közeli faluban lévő lakóhelyére hajtott, ahol a rendőrök megállították és elfogták.

A férfinak közlekedési bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértésének minősített esete és jármű önkényes elvételének bűntette miatt is felelnie kell.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a Pápai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.