Mindennapi dohányunkat

Jövőre megint nagyot drágul a cigaretta

Egy dobozért akár 92 forinttal is többet fizethetünk majd.

2017.07.26 10:16ma.hu
Fotó: MTI

Egy uniós szabály miatt a cigaretta jövedéki adójának az év végéig valamennyi európai uniós országban el kell érnie az előző év súlyozott átlagárának 60 százalékát. Magyarország ez alól haladékot kapott, de rajtunk kívül már minden ország teljesítette a követelményeket - írta a Napi.hu.

Idén azonban már egészen biztosan nem emelik a cigaretta jövedéki adóját - közölte a lap kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A lap számításai szerint egy dobozra vetítve átlagosan 92 forinttal nőhet a cigaretta ára.

A nagy kérdés - az átlagár mellett - az, hogy a kormány mikorra időzíti az esetleges adóemelésről szóló döntést, hiszen tavasszal választások lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.