Tömeg és közlekedés

Megint megadta magát egy felújított orosz metrókocsi - de nem meghibásodott!

A mai napon az M3-as metróvonalon közlekedő egyik felújított szerelvény meghibásodott, az ajtóvisszajelző lámpa nem jelzett a vezetőnek.

2017.07.26 09:54ma.hu

A 24.hu egyik olvasója jelezte, hogy szerdán reggel, nem sokkal fél 8 előtt lerobbant egy felújított orosz szerelvény a 3-as metró Pöttyös utcai megállójánál. A Metróért Egyesület Facebook-oldalán azt írta, hogy az egyik ajtó hibásodott meg.

Keddi hírek szerint a Metrovagonmas orosz szakemberei folyamatos felügyelet alá vonták az oroszok a 3-as metrót. Mint vezérigazgatójuk közölte, addig dolgoznak Budapesten, amíg szükség van rájuk az incidensek kizárásához.

Nem történt meghibásodás a felújított metrószerelvényen, egy idegen tárgy okozta a vonat átmeneti kiesését a fogalomból

Felelős üzemeltetőként a BKV Zrt. az eset után az érintett vonatot biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt - tájékoztatta a ma.hu-t a BKV.

Az elsődleges vizsgálatok kimutatták, hogy a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról. A védelmi rendszer jól működött, hiszen a vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt, ezzel is támogatva a biztonságos közlekedést.

Fontos hangsúlyozni, hogy az említett eset az utasbiztonságot nem veszélyeztette.

A szerelvény az idegen test eltávolítása óta hibamentesen, jól működik,  átvizsgálás után pedig újra forgalomba állhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.