Tömeg és közlekedés

Kirúgatnák a BKK-vezért, Tarlóstól várják, hogy feljelentést tegyen

A Magyar Liberális Párt szerint a főpolgármester bűnpártolást követ el, ha nem lép az ügyben.

2017.07.25 13:49ma.hu
Fotó: MTI

Tarlós Istvánnak hivatalból eljárást kell indítania a BKK-botrány miatt, és azonnali hatállyal el kell küldenie a cég vezérigazgatóját - írta közleményében az ellenzéki párt, amely elvárja, hogy a főpolgármester a közlekedési központ tulajdonosi képviselőjeként felelősséget vállaljon a történtekért.

A Liberálisok szerint a BKK törvénysértést követett el azzal, hogy szerződéskötés és közbeszerzés nélkül átvette a T-Systemstől az elektronikus jegyrendszert.

A rendszer 22-25 millió forintos havi működési díja eléri a közbeszerzési értékhatárt. Az elmaradt szerződés és közbeszerzés miatt a főpolgármesternek hivatalból feljelentést kell tennie. Ha nem, akkor Tarlós István bűnpártolás vétségét követi el - hangsúlyozta a párt, amely szerint súlyosbítja a helyzetet, hogy a BKK gondatlansága miatt veszélybe kerülhettek a jegyvásárlók személyes adatai, a rendszer ugyanis nem felelt meg az alapvető biztonsági elvárásoknak.

A BKK elmulasztotta hitelesíteni, tesztelni a rendszert mielőtt bevezette, és ezzel felmérhetetlen károkat okozott az utazóközönségnek és a fővárosnak, ami ékes bizonyítéka annak, hogy Dabóczi Kálmán alkalmatlan a cég vezetésére, azonnali hatállyal fel kell menteni - érveltek."A Magyar Liberális Párt felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ne sunyítson tovább, és tegye meg a szükséges feljelentést az elmaradt közbeszerzési eljárás miatt" - írták a közleményben.

A párt szerint az igazi bűnös nem az a 18 éves fiatal, akit órákon belül rabosított a rendőrség, hanem az, aki ezt a rendszert közbeszerzés és kontroll nélkül hagyta működésbe lépni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.