Bűnügy

Fordulat jöhet az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság ügyében

Mindkét ügyben perújítást kérnek az ügyvédek.

2017.07.24 08:14ma.hu
Fotó: MTI

Portik egyik ügyvédje, Szikinger István még augusztusban benyújtja a kérelmet az Aranykéz utcai robbantás ügyében. Hasonló indítvány várható a Prisztás-gyilkosság ügyében is, amiben Tuza Péter a védő - írja a Magyar Idők.

A lapnak Szikinger azt mondta, mindkét perben tanúskodott K. Györgyi, de vallomását az Aranykéz utcaiban - megkérdőjelezhető szavahihetősége miatt - kizárták a bizonyítékok közül. A Prisztás-gyilkosság ügyében viszont éppen az ő vallomása alapján kapott 15 év fegyházat az Energol Rt. volt igazgatója.

"Ezt az ellentmondás csak perújítással oldható fel" - mondta az ügyvéd, aki szerint az Aranykéz utcai robbantás ügyében a védelem jogait olyan mértékben korlátozták, hogy annak orvoslása is elengedhetetlen.

"Védencemet egyetlen vallomás, a szlovák bűnöző, Milos Kastan vallomása alapján ítélték el felbujtóként, ám a védelem nem tehetett fel kérdéseket a tanúnak" - jelentette ki.

Szikinger még egyeztet Tuza Péterrel, majd benyújtja a perújítási kérelmet. A Magyar Idők szerint kollégája ugyanezt teszi Prisztás-ügyben, amelyben Portikot 15 év fegyházra ítélték. Az Aranykéz utcai robbantásért 13 év fegyházat kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.