Botrány

A BKK válasza: ajándék utazás mindenkinek

A BKK hivatalos oldala és a BKK Info alkalmazás péntek délután óta nem elérhető, és folyamatos informatikai támadás alatt áll a BKK, lehet hogy nem is ők adták a kedvezményt...

2017.07.22 12:13ma.hu

A Facebookon terjed egy felvétel, amit állítólag egy BKK-sofőr posztolt, miszerint utazás során bárki bemondhatja, hogy webes bérlete van, a sofőr a bérlet bemutatása nélkül kénytelen elfogadni azt.

Mondjuk az eddigiek alapján nem teljesen biztos, hogy ezt a BKK küldte a sofőröknek... az is lehet, hogy a rosszindulatú támadók csinálnak hülyét a közlekedési vállalatból, de még az is előfordulhat, hogy csak valaki elrontott egy URL-t az IT-szolgáltatónál, és ez az üzenet lett belőle...

Mint ismeretes, mióta elvitték a 18 éves fiút, aki figyelmeztette a BKK-t az online jegyrendszerének kritikus hibáira, folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében (BKK.hu, BKK Info webes és mobilalkalmazás). A BKK a közösségi közlekedéssel kapcsolatos információkat a BKK Info rádiós tudósításain keresztül és a BKK Facebook oldalán teszi elérhetővé (amit szintén szétszedtek a kommentelők), illetve a forgalmi akadályoknál és forgalmi zavaroknál a helyszíni utastájékoztatást megerősítette. "A főváros közösségi közlekedésének kiszolgálása továbbra is zavartalan. A társaság mindent megtesz a helyzet mielőbbi megoldása érdekében" - tájékoztatták a ma.hu-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.