Melléfogás

Egyre jobban bonyolódik a BKK-ügy

A hatalmas felháborodás után mindenki beindult, a mémek, a közösségi szerveződések, sőt még demonstrálni is fognak.

2017.07.21 20:43ma.hu

Miután beindult a mémgyár, Facebook-oldalt is indítottak az Álljunk ki az etikus hekkerek mellett címmel, hogy kiálljanak a 18 éves srác mellett és megakadályozzanak hasonló eseteket. Akinek már elindították a saját oldalát, ez az Etikus bűnöző név alatt fut.

Mint arról már a ma.hu is beszámolt, egy fiatalember képes volt manipulálni a BKK online jegyrendszerét úgy, hogy 50 forintét vehetett bérletet. A hibára fel is hívta a figyelmet, ráadásul a bérlettel sosem utazott (részben azért, mert elmondása szerint Budapesttől eleve 300 kilométerre lakik), mégis feljelentést tettek ellene. Cikkünkre a BKK is reagált.

Azóta kiderült, éjjel bevitték és gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalembert a rendőrök.

A Facebook közössége nem is hagyta annyiban a dolgot, folyamatosak a kommentek mind a BKK, mind a rendszert fejlesztő T-Systems oldalán. Eddig mindenesetre nem volt szervezett megmozdulás mögötte.

Letiltják a kommentelőket?

Legfrissebb információink szerint a BKK elkezdte kitiltani a felhasználókat a Facebook-oldaláról. Olvasónk írta, hogy "tiltották minden tevékenységem az oldalon, miután kifejtettem a véleményem és a bejegyzéseimet törölték."

Már 31 ezernél tartanak, a T-Systemsnél is dőlnek a leminősítések








Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.