Lemondott a polgármester

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Mindkét községben a polgármester lemondása miatt kellett a voksolást kiírni.

2017.07.21 00:30MTI

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Fejér megyei Óbarokon és a Vas megyei Répceszentgyörgyön. Mindkét községben a polgármester lemondása miatt kellett a voksolást kiírni.

Óbarokon a független Borbíró Mihály - aki 2006 óta látta el a polgármesteri tisztséget - április 30-án mondott le. Az időközi választáson három független jelölt indul: Mészáros Kartal, Gyurits Tamás és Hillebrand Dóra. A település választói névjegyzékében 652-en szerepelnek.

Répceszentgyörgyön Ihllye Ilona független polgármester április 20-án, indoklás nélkül mondott le. A voksoláson két jelölt indul: Kovácsné Kelemen Gertrúd Margit jelenlegi alpolgármester függetlenként, Urbán Istvánné pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A község választási névjegyzékében 93-an szerepelnek.

Vasárnap egy települési nemzetiségi választást is tartottak volna Vas megyében, Pankasz községben, de a voksolás jelölt hiányában elmarad, így az ottani roma választók legközelebb a következő nemzetiségi választáskor, 2019-ben szavazhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.