Partytown

Elképesztő szabálytalanságokat talált a NAV a hetedik kerületi bulinegyedben

Pancsolt alkohol, eltitkolt bevétel, a NAV-ellnőrzés idejére időzített, váratlan bezárás.

2017.07.19 10:35ma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal és a Rendőrséggel közösen hatnapos ellenőrzést tartott Budapest VI. és VII. kerületében, a "Bulinegyed" vendéglátó-ipari egységeiben - közölte a NAV.

Az akciót előre bejelentették a NAV Adótraffipax rendszerben. Több súlyos jövedéki szabálytalanságot találtak a pénzügyőrök az ellenőrzések alkalmával. Háromszáz liter zárjegy nélküli, "pancsolt", vagy az előírt alkoholfoktól lényegesen eltérő italt foglaltak le. Volt olyan vállalkozás, amely a rendes heti forgalmának négyszeresét jelentette be az akciót meghirdető hétre, majd az ellenőrzések után a forgalma visszaállt a korábbi szintre. Olyan hely is akadt, ami éppen az akció hetében zárt be "technikai okok miatt", azonban előtte és utána zavartalanul működött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.