Közlekedés

Felfedte a BKK online jegyrendszerének hibáit, feljelentették

A hibára fel is hívta a figyelmet, ráadásul a bérlettel sosem utazott, mégis feljelentést tettek ellene.

2017.07.18 19:05ma.hu

Interjút adott az RTL Híradónak az a fiatalember, aki képes volt manipulálni a BKK online jegyrendszerét úgy, hogy 50 forintét vehetett bérletet. A hibára fel is hívta a figyelmet, ráadásul a bérlettel sosem utazott, mégis feljelentést tettek ellene. A Budapesti Közlekedési Központ szerint mindezek ellenére a rendszer jól működik és biztonságos.

Cikkünk kapcsán a BKK az alábbi reagálást küldte:

Az a nagy mennyiségű, kívülről érkező, rendszerszintű beavatkozás, amely a rendszer ellehetetlenítését célozta meg, nem volt eredményes.

Etikus hacker az, aki a megrendelő megbízásából, szerződéses viszony alapján, ellenőrzött keretek között hajt végre olyan teszteket és sérülékenységi vizsgálatokat, amelyek a rendszer biztonságos működéséhez szükségesek. Sem a BKK, sem a rendszer üzemeltetéséért felelős T-Systems Magyarország Zrt. nem etikus hackerek megbízásával ellenőrizte az online értékesítési felület informatikai biztonságát, ezért nem is beszélhetünk olyan hackerről, aki legálisan tesztelhette a rendszert. Így bárki, aki  megkísérli feltörni a rendszert, vagy befolyásolni annak működését, jogellenesen jár el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.