Időjárás

Hihetetlen, de igaz: megdőlt a hidegrekord Zabaron

A nógrádi faluban kedd hajnalban 5,5 fokot mértek.

2017.07.18 15:46ma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint megdőlt a hidegrekord a nógrádi Zabaron, a faluban 5,5 fokot mértek. Az eddigi leghidegebb 5,6 fok volt, amit 1996-ban mérték Szécsényben.

A hír már csak azért is meglepő, mert napok óta kongatja a vészharangot a meteorológia, hogy nyakunkon a következő hőhullám. Napról napra emelkedik a hőmérséklet, hétvégére simán lehet 35 fok is, amit pár zápor enyhíthet.

Az OMSZ veszélyjelzésében azt írta, hogy kedd délután, este az Északi-középhegység keleti felén nem zárható ki egy-egy zivatar. Szerdán késő délután, este a Dunántúl északnyugati felén lehet zivatar, de heves zivatar nem valószínű.

Szerdán a napi középhőmérséklet a Dél-Alföldön és a Kisalföldön már több helyen 25 fok körül alakulhat. A tartós hőség miatt szerdára Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Szerda hajnalra 12-17 fokig hűl le a levegő, de a magasabban fekvő tájakon melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között lesz.

A következő napokban várhatóan tovább fokozódik a hőség, pénteken akár 37 fokig is felmelegedhet a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.