Bűnügy

Ősszel bíróság elé állnak a magyar IÁ-szimpatizánsok

Egyiküket a török titkosszolgálat tisztjei fogták el és toloncolták vissza Magyarországra.

2017.07.17 08:13ma.hu
Fotó: AFP

Szeptember 13-án áll bíróság elég az a két férfi, akik csatlakozni akartak az Iszlám Államhoz (IÁ) - értesült a Magyar Idők bírósági forrásból.

A 25 éves móri F. Viktor és győri társa a vád szerint 2015. januárban váltottak üzeneteket a Gyakori kérdések portálon, amikor F. Viktor felajánlotta a másik férfinak, hogy csatlakozzon hozzá és álljanak be az ISIS-hoz. Az együttes kiutazás végül meghiúsult és csak F. Viktor indult el, akit török titkosszolgálati tisztek fogtak el, majd visszatoloncolták Magyarországra.

Ezt követően, 2016. júliusban a Facebookon a győri vádlott olyan kommenteket írt, amelyekben terrorcselekmények elkövetését lebegtette, és segítséget kínált, ha valaki szeretett volna csatlakozni az Iszlám Államhoz.

A lap megkereste F. Viktor védőjét, aki azt mondta: védence konszolidált, kiegyensúlyozott, a börtönben jót tett neki a rendszeres életvitel. Állítólag a hatóságoknak is azt nyilatkozta, hogy azért internetezett állandóan, hogy valamilyen életcélt találjon magának. Ugyanakkor megbánta tettét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.