Soros

Lázár szerint nem lenne helyes elvenni Soros díszpolgári címét

A miniszter a szerdai kormányinfón osztotta meg - sokak számára nyilván meglepő - véleményét az újságírókkal.

2017.07.13 15:58ma.hu
Fotó: MTI

Nemrég kiderült, hogy Soros György Budapest díszpolgára. Az Ifjú Kereszténydemokraták Szövetsége a hírre reagálva azonnal azt javasolta, hogy a város vegye vissza az üzletembertől a megtisztelő címet. Az ügyről a július 13-i Kormányinfón Lázár Jánost is megkérdezték, aki a 24.hu tudósítása szerint meglepő választ adott: "Én azt gondolom, ez nem volna helyes döntés".

Nyilván Lázár is érezte, hogy nem számítottak a válaszra, ezért kifejtette: szerinte egy megválasztott képviselőtestület véleménye és döntése volt Soros díszpolgári címe, ezt ő tiszteletben tartja. Mint mondta, a kormánynak nincs álláspontja az ügyben, a Fideszét pedig nem ismeri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.