Időjárás

Akár 17 fokot is eshet a hőmérséklet

Hétfőn rekordközeli volt a meleg az országban, de egy nyugat felől érkező hidegfront hamarosan enyhülést hozhat.

2017.07.10 15:50ma.hu

Hétfőn az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb volt az országban: a szahara felől érkező légtömegek miatt Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében 37-38 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Igaz, a melegrekord várhatóan nem dől meg, azt jelenleg Túrkeve tartja a 2011-ben mért 39,1 fokkal.

A meteorológusok szerint tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy nyugat felől hidegfront érkezik, ami az Alpokra támaszkodva gyakorlatilag beszűkíti a szaharai légtömeg útját.

Öröm az ürömben, hogy közeleg az enyhülés: a kedd estétől nyugat felől érkező hidegfront fokozatosan lehűti a levegőt, és szombaton már helyenként 22-24 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.