Sport

Balaton-átúszás - Több mint nyolcezren vettek részt a rendezvényen

8277-en vettek részt a Révfülöp és Balatonboglár között vasárnap rendezett 35. Lidl Balaton-átúszáson.

2017.07.09 16:11MTI

A főszervező Budapest Sportirodának (BSI) az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a profi úszók már 7.15 órakor nekivághattak a távnak a part mentén 27 fokos, az 5,2 kilométeres táv felénél, a tó közepén pedig 25 fokos vízben.

A távot elsőként Juhász Janka, a nyíltvízi úszóválogatott tagja teljesítette 1 óra 4 perc 26 másodperces idővel.

Idén délután fél egyig lehetett vízbe szállni, a legidősebb úszó a 82 éves Bucsányi Elemér volt, és ott volt a mezőnyben Mányoki Attila óceánúszó is.

Az idei Balaton-átúszást az első, egyhetes halasztás után szombaton rendezték volna, de a kedvezőtlen időjárás miatt a rendezők vasárnapra tették át az eseményt. Vasárnap 11 óráig felhős volt az idő, de később kitisztult az ég a Balaton felett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.