Honvédelem

Szlovén légtérsértés miatt riasztották a magyar Gripeneket

A Magyar Honvédség légiereje látja el Szlovénia légterének légtérrendészeti feladatait is.

2017.07.04 16:32MTI
hirdetés

Szlovén légtérsértés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit kedden - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A közleményben felidézték: a Magyar Honvédség légiereje látja el Szlovénia légterének légtérrendészeti feladatait is.

A NATO Integrált Légivezetési Központ kedden egy Belgiumból Ugandába tartó, Airbus A330 típusú utasszállító repülőgép miatt riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatban lévő repülőgépeit. Az utasszállító a repülési tervtől ugyan nem tért el, de nem létesített kapcsolatot a szlovén polgári légiforgalmi irányítással.

A készenléti szolgálat repülőgépei a horvát légtér átlépéséig kísérték az utasszállítót, amely ott felvette a kapcsolatot a horvát polgári légi irányítással - írta a HM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.