Ó, úgy élvezem én

Teltházzal üzemelnek a budapesti strandok a hétvégéken

Az elmúlt szombaton több mint 25 ezren keresték fel a fővárosi strandokat.

2017.06.30 00:30MTI

Teltház van a budapesti fürdőkben és strandokon hétvégenként, az elmúlt szombaton több mint 25 ezren keresték fel a strandokat, ami csaknem annyi volt, mint tavaly a Dagály fürdő nélkül számított forgalom - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Az adataik szerint januártól a 11 egységük teljes forgalma 1,809 millió volt, csak múlt szombaton közel hétezren fürdőztek a Palatinuson.

Június végére várhatóan elérik az 1 millió 854 ezres látogatószámot, ami 66 ezerrel haladja meg a tavalyi első féléves forgalmat - közölték. Ez azért figyelemre méltó, mivel idén nem üzemel a Dagály fürdő.

A korábbi közlés szerint tavaly egész évben több mint négymillió vendég kereste fel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat, ami 11,5 milliárd forintot meghaladó rekordforgalmat eredményezett, a látogatószám három, a bevétel tizennégy százalékkal nőtt 2015-höz képest.

Hegyi Ákos, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: az iskolai szünet, azaz június közepe óta sokan kezdték a nyaralást, a fürdők hétvégéken országszerte zsúfoltak. A hétköznapi forgalom még alacsony, de július közepétől már egész héten erősebb forgalom várható.

Hozzátette: a fürdők jól felkészültek az idei szezonra, a forgalom is jól alakul, kedvező évet zárhatnak a létesítmények.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.