Kampányoló

Csak megszavazta a parlament a plakáttörvényt

Igaz, csak "lebutított" formában: kampányidőszakon kívül a költségvetési támogatásban részesülő szervezetek csak listaáron vásárolhatnak plakáthelyet.

2017.06.23 14:11ma.hu
Fotó: MTI

A településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését pénteki rendkívüli ülésén.

Az államfő által megfontolásra visszaküldött jogszabály módosítását 123 igen és 68 nem szavazattal fogadta el a parlament.

Az új passzusok értelmében a közvetlenül vagy közvetetten költségvetési támogatásban részesülő szervezetek - például a pártok - kampányidőszakon kívül csak listaáron bérelhetnek majd plakáthelyet, és a plakátkihelyezésről szóló szerződéseket haladéktalanul el kell küldeniük az érintett hatóságnak, amely azt honlapján közzéteszi.

Ezeknek a rendelkezések elfogadásához egyszerű többség is elegendő volt az ülésen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.