Bíróság

Hét évet kapott egy albán kábítószercsempész

Húsz kiló marihuánát próbált Magyarországra csempészni tavaly ősszel.

2017.06.20 13:13MTI

Hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék egy albán férfit, aki húsz kiló marihuánát próbált Magyarországra csempészni tavaly ősszel - tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasított Magyarországról.

Az ítélete szerint az albán állampolgárságú vádlott 2016. szeptember 4-én hajnalban jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az autóülések lábtere alatt egy-egy dupla falú üregben 23 csomagban mintegy 20 kilogramm marihuánát találtak.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a rejtekhelyet a padlólemez keresztirányú merevítőjének átvágásával alakították ki, ezért a jármű a közlekedésbiztonságára veszélyt jelentet.

Az ügyész fegyházbüntetés kiszabásáért fellebbezett, a vádlott és védője három napot fenntartott az esetleges fellebbezés bejelentésére - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.