Szavaztak

Kovács Zoltán maradt a polgármester Vértesacsán

Az időközi polgármester- és képviselőválasztásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület február 28-án feloszlatta magát.

2017.06.19 04:38MTI

Az eddigi településvezető, Kovács Zoltán (független) maradt a Fejér megyei Vértesacsa polgármestere - tájékoztatta vasárnap a körjegyző az MTI-t.

Sisa András elmondta, hogy az időközi választáson Kovács Zoltán 414, Einvachter Szabolcs (független) 323, míg Kollár Gábor Ferenc (Magyar Munkáspárt) 10 szavazatot kapott. A képviselő-jelöltekre leadott szavazatokat még számolják - tette hozzá.

A körjegyző közölte, hogy a részvételi arány meghaladta az 50 százalékot, miután az 1458 választópolgárból 752-en járultak az urnákhoz, közülük 747-en szavaztak érvényesen.

Az időközi polgármester- és képviselőválasztásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület február 28-án feloszlatta magát. A voksoláson a három polgármester-jelölt mellett 15 képviselő-jelöltre lehetett szavazni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.