Tragédia

Holtan találták meg az amerikai hadihajó eltűnt tengerészeit

A Fitzgerald nevű amerikai rakétahordozó rombolóhajó összeütközött egy nála négyszer nagyobb, Fülöp-szigeteki teherhajóval.

2017.06.18 09:28MTI

Holtan találták meg a Japán közelében szerencsétlenül járt amerikai hadihajó eltűnt tengerészeit.

A hét tengerész holttestét a balesetet szenvedett hadihajó vízzel elöntött kabinjaiban találták meg. A 7. amerikai flotta közleménye szerint valamennyiük földi maradványait a jokoszukai amerikai haditengerészeti kórházba szállították azonosításra, a családtagokat pedig értesítették.

A baleset szombatra virradóra történt a japán kikötőváros, Jokoszuka közelében: a Fitzgerald nevű amerikai rakétahordozó rombolóhajó összeütközött egy nála négyszer nagyobb, Fülöp-szigeteki teherhajóval. Az összeütközés után a japán légierő helikoptereinek sikerült kimenteniük a hajó kapitányát és három sebesült tengerészt, de hét tengerészt eltűntnek nyilvánítottak. Őket találták meg vasárnapra virradóra. A Fehér Ház közleményben köszönte meg Tokió gyors segítségét.

A baleset okait egyelőre vizsgálják, a vizsgálatban amerikai, japán és Fülöp-szigeteki szakemberek vesznek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.