Oktatás

Napelemek kerülnek a szegedi szakképző iskolák épületeire

Az intézmények éves villamosenergia-fogyasztásának 70 százalékát megújuló forrásból biztosítják majd.

2017.06.17 23:30MTI

Napelemeket telepítenek a szegedi szakképző iskolák épületeire jövő év elejére - tájékoztatta a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-t.

Angyalné Kovács Anikó közölte, a nyolc tagintézmény épületében alakítanak ki napelemes áramtermelő rendszert. A tervek szerint január végére befejeződő, 240 millió forintos, uniós támogatással megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az intézmények éves villamosenergia-fogyasztásának 70 százalékát megújuló forrásból biztosítják majd.

A teljes egészében pályázati forrásból kialakított napelemes rendszerek összesített teljesítménye 407 kilowatt. A tervek szerint a napelemek éves szinten 1491,8 gigajoule villamosenergiát állítanak elő, ezzel évente 151,26 tonna üvegházhatású gáz kibocsátása kerülhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.