Belpolitika

A Fidesz rendkívüli parlamenti ülést akar összehívni a plakáttörvény miatt

Áder tegnap megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a törvényt.

2017.06.16 11:25MTI
Fotó: MTI

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatornán pénteken közölte: felhatalmazást kapott a Fidesztől, hogy kezdeményezze a rendkívüli ülés összehívását az úgynevezett plakáttörvénnyel kapcsolatban.

Kósa hozzátette: ennek az a célja, hogy ezt a törvényt "valamilyen módon lezárjuk".

Mint a frakcióvezető felidézte, Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó törvényt, és a képviselőknek hatvan napjuk van, hogy válaszoljanak az államfő észrevételeire.

Szerinte érthető, hogy az államfő visszaküldte a törvényt a parlamentnek, mivel a kétharmados paragrafusokat nem szavazták meg, csak azokat, amelyekhez feles többség kell, és a feles részek "csak a hatálybaléptetésről és a paragrafusok átszámozásáról szóltak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.