Illegális bevándorlás

Megkezdődött a terrorcselekmény miatt első fokon elítélt szír férfi másodfokú tárgyalása

A szír férfit elsőfokon tíz év letöltendő fegyházbüntetésre ítélték és végleg kiutasították Magyarországról.

2017.06.15 12:20MTI
Fotó: MTI

Megkezdődött a röszkei közúti átkelőnél tavaly ősszel történt tömegzavargás ügyében terrorcselekmény elkövetése miatt tíz év fegyházbüntetésre ítélt szír férfi másodfokú tárgyalása csütörtökön délben a Szegedi Ítélőtáblán. br>
2016 novemberében a Szegedi Törvényszék a vádlottat a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek. A szabadságvesztés mellett a törvényszék a férfit végleges hatállyal kiutasította Magyarország területéről, és döntött arról, hogy a vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartalmú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be. A vádlott és védője a terrorcselekmény vádja alóli felmentést és a büntetés enyhítését kérte fellebbezésében.

A szír férfi védelmét Bárándy Péter egykori igazságügy-miniszter látja el a másodfokú tárgyaláson.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.