Illegális bevándorlás

A Nézőpont szakértője szerint a kötelezettségszegési eljárással zsarolják Magyarországot

Deák Dániel szerint az unió abban bízik, hogy rákényszerítheti a visegrádi négyeket migrációs politikájuk megváltoztatására.

2017.06.14 23:30MTI
Fotó: MTI

A kötelezettségszegési eljárással zsarolja az Európai Unió Magyarországot, és abban reménykedik, hogy annak hatására megváltoztatjuk a bevándorláspolitikánkat - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kedden Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos bejelentette: kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést.

Deák a kötelezettségszegési eljárás bejelentését a műsorban úgy értékelte, hogy az unióban meg akarják találni azokat a gazdaságilag nem túl erős tagállamokat, "akiket lehet zsarolni bármivel", abban bízva, hogy a visegrádi négyek megváltoztatják migrációs politikájukat.

Egyértelmű, hogy bűnbakképzés folyik, amiért védjük a külső határokat - jelentette ki, hozzátéve, hogy az EU továbbra sem hajlandó felismerni a terrortámadások és a bevándorlás közötti kapcsolatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.