Metrófelújítás

Az MSZP felszólította Tarlóst, hogy mutassa be a metrófelújítás fedezetét

Horváth Csaba szerint a főpolgármester "Hetek óta beszél össze-vissza, miből akarja finanszírozni" a rég esedékes felújítást.

2017.06.14 22:30MTI
Fotó: MTI

Az MSZP felszólította Tarlós István főpolgármestert, hogy mutassa be, milyen forrásokból kívánja fedezni a 3-as metró felújításához hiányzó forrásokat.

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Tarlós "hetek óta beszél össze-vissza, miből akarja finanszírozni" a metrófelújítást, akár a Bálnát is "elkótyavetyélné", mert "nem ért hozzá".

Az MSZP politikusa szerint a főpolgármesternek ehelyett a kormánytól kellene elkérnie a felújítás fedezetét a budapestiek napi 20 milliárd forintos adóbefizetéseire hivatkozva.

Horváth közölte: határozatban kezdeményezik a Városliget közparkként történő megőrzését, valamint az oda tervezett múzeumi negyed barnamezős területre, például a Nyugati pályaudvar mögé költöztetését.

A szocialista képviselő elmondta, nem érti, miért nem dönthet egy helyi népszavazás a Római-part árvízvédelméről. Hozzátette, a legjobb és legolcsóbb megoldás itt az lenne, ha az új gáthoz kevesebb mint 4 milliárd forintból kisajátítanák a part menti szabad ingatlanokat.

Szaniszló Sándor, az MSZP másik budapesti képviselője felszólította a fővárosi kerületek közterület-felügyeleteit, hogy automatikusan fizessék vissza a korábban kamerák útján, szabálytalanul kivetett közlekedési bírságokat.

Az ellenzéki politikus kezdeményezte továbbá, hogy a főváros tegye nyilvánossá, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) milyen szabálytalanságokat tárt fel a Belváros Szíve programban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.