Metrófelújítás

Tarlós szerint lesz pénz a 3-as metró felújítására

A főpolgármester szerint a főváros gazdálkodásából származó pénzmaradvány várhatóan biztosítja a metróvonal felújításának teljes befejezését.

2017.06.09 10:57ma.hu
Fotó: MTI

Tarlós István főpolgármester pénteken az ATV Start című műsorában azt mondta, jut pénz a 3-as metró felújításának befejezésére: a főváros gazdálkodásából származó pénzmaradványnak fedeznie kell a költségeket.

Tarlós szerint ez az összeg várhatóan nemcsak az új tenderkiírásra szoruló két felújítási - a déli és a középső - szakasz költségeit biztosítja, hanem a projekt teljes befejezését. Mindez egyelőre semmilyen mértékben nem érinti sem a Európai Unió által támogatott, sem az Európai Beruházási Banki hiteléből tervezett fővárosi projekteket - tette hozzá.

A főpolgármester kiemelte: a munkálatokat mindenképpen el tudják kezdeni, hiszen a kormánnyal érvényes támogatási szerződésük van 137,5 milliárd forintról. Tehát a munka fedezete rendelkezésre áll, az északi szakasz állomásaival és a teljes alagúttal megkezdődhet a 3-as metróvonal felújítása - tette hozzá.

A főpolgármester kijelentette: nem vitatkozik senkivel, a főváros érdeke, hogy metróvonal megújuljon, és ezt meg fogják oldani. "Szerencsére gondoltam már korábban rá, hogy itt a finanszírozás körül nem biztos, hogy rendben lesz minden" - jegyezte meg.

Mint mondta, Brüsszelben egy küldöttség tárgyal majd arról, hogy az Európai Unió engedné-e a pénzmaradványból származó forrás felhasználását a déli és a középső szakasz befejezéséhez, nem lenne-e ennek valamilyen szankciója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.