Honvédelem

Most egy sportrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Egy sportrepülőgép miatt riasztotta a NATO Integrált Légivezetési Központ a Magyar Honvédség Gripen készültségi szolgálatát.

2017.06.08 15:38MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint egy Grazban felszállt sportrepülőgép kora délután engedély nélkül lépett Magyarország légterébe, Szombathely közelében. A Gripen légvédelmi készültség Sümeg térségében azonosította a sportrepülőt, amely 14 óra 35 perckor elhagyta a magyar légteret.

Az engedély nélküli határátlépéssel kapcsolatban a magyar szervek megtették a szükséges intézkedést az osztrák illetékes szervek felé - írta közleményében a HM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.