Belügy

Orbán elleni merénylet - még mindig fogva tartják a gyanúsítottakat

A TEK másfél évvel ezelőtt fogott el két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy merényletet akartak elkövetni a miniszterelnök ellen.

2017.05.31 09:14ma.hu
Fotó: MTI

Még mindig tart a vizsgálat annak a két férfinak az ügyében, akiket másfél évvel ezelőtt fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK), mert belügyi vezetők közlése szerint merényletet akartak elkövetni Orbán Viktor miniszterelnök ellen - írja a 24.hu.

A 62 éves gödöllői M. Pétert és a 60 éves budapesti M. Gyulát 2015 novemberében fogták el, amikor éppen Budapest felé autóztak. Sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat és éles lőszereket is találtak náluk. A Magyar Idők szerint egyelőre csak lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel tudták meggyanúsítani őket - annak ellenére is, hogy a hazkutatáskor olyan feljegyzések is előkerültek, amelyek alátámasztják, hogy valóban merényletre készültek a miniszterelnök ellen.

A két férfi az egykori rendészeti államtitkár, Tasnádi László szerint kapcsolatban állt a Magyar Nemzeti Hadsereggel (MNH), de a paramilitáris szervezet elhatárolódott a merénylettől - írta a kormánypárti lap, amely szerint a nyomozás határideje 2017. szeptember 21, de azt valószínűleg meghosszabbítják majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.