Országgyűlés

Tizenkét ellenzéki képviselőt büntethet meg a parlament

Az Országgyűlés tizennégy javaslat elfogadásáról dönthet mai ülésén, továbbá tizenkét ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentheti különböző fegyelmi ügyekben.

2017.05.30 07:10MTI

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a határozathozatalok követnek. A képviselők ekkor dönthetnek egyebek mellett a versenyképesség javítását célzó törvénymódosításokról, majd tizenegy szocialista és egy független képviselő tiszteletdíját csökkenthetik összesen több mint egymillió forint értékben. Az MSZP képviselői a szemléltetésre vonatkozó házszabályi rendelkezéseket sértették meg, amikor táblákat tartottak fel egy napirend előtti felszólalás alatt, míg a független Szabó Tímea a köztársasági elnök május 8-i eskütételét követően az államfő fényképével díszített marionett bábut emelt a magasba.

A szavazások után tizenkét javaslat általános vitája kerül terítékre. A Ház így tárgyalja például az elektronikus hírközlésről és a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvények módosításait is.

A parlament szerdán további indítványok vitáival folytatja munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.