Keservesen sírt a kisfiú

Pénzügyőrök vitték az iskolabusz után a benzinkúton felejtett gyereket

Tankolni álltak meg a pénzügyi nyomozók, amikor felfigyeltek a keservesen síró erdélyi kisfiúra - majd nem tétováztak.

2017.05.26 14:40ma.hu

A nyomozói rutin is közrejátszott abban, hogy egy elveszett erdélyi kisfiú biztonságban visszakerült kirándulócsoportjához – tájékoztatta a ma.hu-t a NAV Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya.

Az adóhatóság két pénzügyi nyomozója ma kora délután tankolni készült az M3-as autópályánál, nagyjából 80 kilométerre Budapesttől. Egyszer csak hallották, hogy valaki keservesen sír. A hang irányába fordulva egy elkeseredett, tizenéves forma gyermeket láttak magányosan ácsorogni az autópálya szélénél. A kisfiút igyekeztek megnyugtatni és elmondatni vele, mi történt. Egyértelmű volt, hogy a gyermek nagyon megrémült, mert véletlenül ott fejeltette a busz, amely egy erdélyi gyermekcsoportot hozott osztálykirándulásra, Magyarországra.

A rutinos pénzügyi nyomozók telefonszámukat átadták a benzinkút személyzetének és az akkor már nyugodt kisfiúval bepattantak a szolgálati járműbe. A busz útvonalát követték, amikor megszólalt a telefon és mintegy 50 kilométer múlva a gyermek újra találkozhatott társaival, a NAV autója egy újabb benzinkút parkolójában érte utol a kirándulóbuszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.