Családpolitika

Százmilliárd forint lehet a gyermekvállalást ösztönző akcióterv jövő évi költsége

Lázár János miniszter szerint százmilliárd forint lehet a miniszterelnök által csütörtökön bejelentett, a gyermekvállalást ösztönző akcióterv jövő évi költsége.

2017.05.25 16:48MTI

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón kérdésre azt mondta, az intézkedések egy része, a diákhitel csökkentése, illetve a jelzálog-jóváírás 2018-tól lesz érvényes.

Egy másik kérdésre hozzátette: a parlament 2018-ig meghatározta a kétgyermekes családok adókedvezményét. Az a kérdés, hogy 2019 után mi fog történni: bővíteni fogják a kétgyermekes és a háromgyermekes családok adókedvezményét is - mondta.

Lázár János szólt arról is, a kormány támogatta, hogy ötvenezer forintos nyugdíjkiegészítést kapjon havonta az a szülő, aki 20 éve folyamatosan ápolási díjat kap, mert súlyosan beteg gyermekét otthon gondozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.