Rongálás

Pénzbírságra ítélték a Terror Házát festékes flakonnal dobáló férfit

Nem jogerősen több mint hétszázezer forintos pénzbírságra ítélte a bíróság azt a férfit, aki áprilisban egy ételfestéket tartalmazó műanyag flakonnal megdobálta a budapesti Terror Háza Múzeumot.

2017.05.18 15:50MTI

A Fővárosi Főügyészség közleményében az áll: a 45 éves férfi április 13-án éjfél körül háromszor megdobta a félliteres flakonnal a VI. kerületi Andrássy úton található Terror Háza Múzeumot, ennek következtében az épület fala mintegy húsz négyzetméteres felületen beszennyeződött. A rongálási kár hozzávetőlegesen tízezer forint.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban csütörtökön bíróság elé állította. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 720 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, nem jogerősen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.