Kult

Letörték Hofi Géza szobrának a fejét

Egyik napról a másikra eltűnt a Mikroszkóp Színpad elől a kultikus bronzszobor feje, amely Hofi Gézát formálta.

2017.05.18 12:51ma.hu

Hofi Géza a magyar humor megkerülhetetlen alakja volt. 15 évvel ezelőtt hunyt el, 66 éves korában.

Halála után a második otthona előtt, a Mikroszkóp Színpadnál emeltek neki egy bronzszobrot, amelyet Stremeny Géza alkotott. Stremeny szobrán a halál tartja kezében a humorista fejét. Illetve tartotta, a fej ugyanis egyik napról a másikra eltűnt.

Mint kiderült, a fej leesett, azóta a Komédiás Kávéházban őrzik. Az ott dolgozók találták meg ugyanis, és bejelentést is tettek a kerületi önkormányzatnál. A Budapest Galéria vezetője, Török Tamás feljelenetést tett.

A Bors megkereste a szobor alkotóját is, aki azt mondta, hogy megvizsgálta a károkat, és körülbelül félmillió forintba fog kerülni a helyreállítás.

"Úgy tudom, kedvelt szokása volt a vigalmi negyedből hazatartó ittas fiataloknak belekapaszkodni a fejbe, és egy ilyen alkalommal megadta magát az anyag" - mondta Stremeny a lapnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.