Diplomácia

Orbán és Erdogan a kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt Pekingben

A politikusok a Pekingben vasárnap kezdődő Egy övezet, egy út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum előtt folytattak kétoldalú tárgyalást.

2017.05.13 10:35MTI

A magyar-török kétoldalú kapcsolatok helyzetének áttekintése volt a fő napirendi pont Orbán Viktor kormányfő és Recep Tayyip Erdogan török elnök szombati pekingi megbeszélésén - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kínai fővárosban az MTI-vel.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A politikusok a Pekingben vasárnap kezdődő Egy övezet, egy út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum előtt folytattak kétoldalú tárgyalást.

A megbeszélésről tájékoztatva Havasi Bertalan elmondta: hamarosan átadják Budapesten a felújított Gül Baba türbéjét, és az ünnepségen várhatóan Recep Tayyip Erdogan is részt vesz majd.

A török elnök pedig meghívta hivatalos látogatásra Ankarába Orbán Viktort, amit a magyar miniszterelnök köszönettel elfogadott - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.