Pénzromlás

KSH: áprilisban 2,2 százalékra lassult az infláció

Elemzők hajszállal magasabb, 2,3 százalékos inflációt vártak.  

2017.05.10 22:30MTI

A fogyasztói árak átlagosan 2,2 százalékkal magasabbak voltak áprilisban, mint egy évvel korábban. Az infláció 0,5 százalékponttal lassult a márciusi 2,7 százalékról az előző hónaphoz képest. Márciushoz viszonyítva a fogyasztói árak 0,4 százalékkal emelkedtek - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Elemzők hajszállal magasabb, 2,3 százalékos inflációt vártak áprilisra.

Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a járműüzemanyagokat is tartalmazó egyéb cikkek, valamint a szeszes italok, dohányáruk drágultak.

Az év első négy hónapjában a fogyasztói árak  átlagosan 2,5 százalékkal nőttek.

A szezonálisan kiigazított éves maginfláció áprilisban 1,9 százalékos volt, az előző hónaphoz viszonyítva 0,3 százalékra emelkedett a márciusi stagnálás után.

Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: az árindexet főként az üzemanyagárak mozgatják,  egy év alatt  10,7 százalékkal drágultak, viszont az előző hónaphoz képest 1,4 százalékkal csökkent az áruk, a jövedéki adó negyedéves felülvizsgálata, csökkentése miatt - jelezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.