Tudomány

Stephen Hawking szerint 100 éven belül el kell hagynunk a Földet

A neves elméleti fizikus szerint ez az egyetlen megoldás, ha az emberiség fenn akar maradni.

2017.05.03 16:18ma.hu

Meglehetősen borús jövőt vázolt fel Stephen Hawking a BBC új dokumentumfilmjében.

Szerinte egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a földi életet elsöpri valamilyen katasztrófa, ezért fontos a következő generációk számára valamilyen új létezési lehetőséget keresni az űrben. Úgy véli, bolygónk egyre élhetetlenebbé válik a következő száz évben, el kell hagynunk, ha fenn akarunk maradni.

"A kozmológia legújabb felfedezéseit az űrből tettük, ahonnan megszakítás nélkül szemlélhetjük az univerzumunkat, de az emberiség jövője érdekében továbbra is folytatni kell az űrbe való látogatásainkat. Úgy vélem, hogy a földi életet egyre inkább ki van téve annak a veszélynek, hogy elsöpri egy katasztrófa, amilyen például egy atomháború, egy genetikailag módosított vírus vagy más veszély" - fejtegette a világ legokosabb embere az Expedition New Eaerth című dokumentumfilmben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.