Népszavazás

Újabb népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg az NVB

Vágó Gábor például magánszemélyként nyolc népszavazási kezdeményezést nyújtott be, ebből egyet az NVB hitelesített, hét kérdésben viszont megtagadta ezt.

2017.05.02 19:31MTI

Kilenc népszavazási kérdés hitelesítését tagadta meg kedden a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), A kérdések a korrupciós bűncselekményekkel, a költségvetési és köztulajdonban álló gazdasági társaságok szerződéseivel és a miniszterelnök személyével voltak kapcsolatosak.

Vágó Gábor (volt LMP-s parlamenti képviselő) magánszemélyként nyolc népszavazási kezdeményezést nyújtott be, ebből egyet az NVB hitelesített, hét kérdésben viszont megtagadta ezt. Ezek a korrupciós bűncselekmények büntetési tételére, a feljelentések és nyomozások jogorvoslatára, a köztulajdonban álló gazdasági társaság, valamint költségvetési szerv által kötött szerződés érvényességi feltételére, illetve az ezekkel a szervezetekkel foglalkoztatási jogviszonyban álló személyek jövedelmére vonatkoztak.

Az NVB megtagadta Kádár Barnabásnak, a Momentum elnökségi tagjának magánszemélyként benyújtott, a miniszterelnöki pozícióval kapcsolatos kérdésének hitelesítését is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.