Nemzeti Konzultáció

Már több mint 600 ezren küldték vissza a konzultációs kérdőívet

Május 6-áig kézbesítik a kérdőíveket, amelyeket május 20-áig lehet visszaküldeni.

2017.05.03 03:30MTI

Már több mint 600 ezren küldték vissza a nemzeti konzultáció kérdőívét - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tuzson Bence közölte: május 6-áig kézbesítik a kérdőíveket, amelyeket május 20-áig lehet visszaküldeni.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormányzat dolgozik a Brüsszel által a nemzeti konzultációval összefüggésben megfogalmazott szórólapszerű levél tételesen megcáfolásán.

Tuzson Bence szerint Brüsszel félreérti a konzultáció kérdéseit. Leszögezte: azok az Európai Unió megújítását szolgálják, ez egy európai párti kérdőív.

Sok kérdésben egyetértünk, vannak azonban olyanok, amelyekben nem engedhetünk, mert azok nem szolgálják Magyarország érdekeit - fogalmazott, utóbbiak közé sorolva a migráció vagy a rezsicsökkentés témakörét.

Az M1 aktuális csatornának Tuzson Bence azt mondta: a nemzeti konzultáció országjárásra indul, amelyet a kormányzat által felkért szakemberek, illetve a kormányzat képviselői tartanak annak érdekében, hogy világossá tegyék a kormányzati álláspontot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.