Ügynökmúlt

Hoppá! Az ÖS vezetője felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét

Az elnök-igazgató feladatait átmenetileg a szakmai igazgatókból álló négytagú testület látja el.

2017.04.30 18:57MTI
MTI Fotó: Varga György

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője május 1-jével felfüggeszti elnök-igazgatói tevékenységét annak érdekében, hogy magánemberként reagálhasson az őt ért támadásokra - tájékoztatta a szervezet vasárnap az MTI-t.

Az Ökumenikus Segélyszervezet ezt a Magyar Nemzet szombati számában megjelent Velünk élő ügynökeink című, Lehel Lászlóról szóló írására reagálva közölte.

Közleményükben kiemelték, Lehel László döntésével azt kívánja biztosítani, hogy az elmúlt 25 évben felépített Ökumenikus Segélyszervezet, amely "mára Magyarország egyik legnagyobb és legátláthatóbban működő, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetévé vált", ne sérüljön, a belé vetett széles körű társadalmi bizalom ne csorbuljon.

Az elnök-igazgató feladatait átmenetileg a szakmai igazgatókból álló négytagú testület látja el - írták.

A Magyar Nemzet Lehel Lászlóról azt írta: az evangélikus lelkészt 1983. április 25-én szervezték be, Filozófus fedőnévvel tevékenykedett, feladata "az evangélikus egyházi reakció tevékenységének ellenőrzése" volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.