Politika

Juhász Péter bedobta a törölközőt: lemondott a belvárosi képviselői tisztségéről

Juhász Péter, az Együtt elnöke már korábban említette, hogy tervezi lemondását, ezúttal meg is lépte, pártelnöki teendőivelkíván foglalkozni.

2017.04.29 15:26ma.hu
MTI Fotó: Marjai János

Lemondott a belvárosi képviselői tisztségéről Juhász Péter, a jövőben kizárólag a pártelnöki teendőire akar koncentrálni, ezért adja át a képviselői helyét az V. kerületben – mondta el az Együtt elnöke az Indexnek.

Juhász már korábban is utalt arra, hogy gondolkozik a belvárosi lemondásán. Mivel a baloldali listáról jutott be, nem kell időközi választást rendezni, utódja az Együtt helyi politikusa, Nádas Ágnes lesz – teszik hozzá.

Juhász szerint a belvárosi ingatlanügyekről „nem lehet több bőrt lehúzni”. Azt mondta, hogy a korrupció feltárásához nem a képviselői tisztsége révén jutott, „az ügyekre eddig is a lakók hívták fel a figyelmemet, és ez ezután is változatlan, mindenki számára elérhető a személyes telefonszámom”.

Hozzátette, „már megmutattam, hogy működik ez a korrupt fideszes rendszer, ma az a feladatom, hogy mindenütt az országban megmutassam, ezzel erősítsem az Együttet, és hogy új alternatívát kínáljak a választóknak”. Juhász azt ígérte, hogy Orbán fütyülését is folytatni fogják.

A párt Áder János ellen is szervez egy hangos megmozdulást: Juhász Péter Facebook-oldalán közölte, hogy a párt Áder János elnöki beiktatása alatt, május 8-án a Kossuth téren hangos üzenetekkel fog tiltakozni.

„A te hangodtól is zeng majd az Országház, ha felveszel egy rövid, egy-két perces üzenetet, és elküldöd nekünk” – írták, hozzátéve: ott leszünk az eskütételkor, és hangszórón keresztül eljuttatjuk neki üzeneteinket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.