Bírság

A Médiatanács szabálysértés miatt, félmillió forintos bírsággal sújtotta Andy Vajna tévéjét

A TV2 2016 december 10-én sugárzott műsorában, megszegte a termékmegjelenítésre vonatkozó előírásokat.

2017.04.29 14:28ma.hu
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A médiaszolgáltató nem vette figyelembe a jogszabályi előírásokat, amikor ugyan a műsorszám elején felhívta a figyelmet a termékmegjelenítésre, de a médiatörvény előírásaival szemben a műsorban a Bref egy termékét indokolatlan hangsúllyal szerepeltette - írja a Médiapiac.

A csatorna ezzel egyidejűleg a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény (médiaalkotmány) rendelkezését is megszegte, amely rögzíti, hogy a támogatott médiatartalom nem ösztönözhet vagy hívhat fel a támogató termékének beszerzésére.

A testület a médiatörvény megsértéséért 220 ezer forintos, a médiaalkotmány be nem tartásáért 280 ezer forintos bírságot szabott ki a csatorna üzemeltetőjére, figyelembe véve, hogy ezeket a törvényi előírásokat a szolgáltató korábban már több alkalommal is megsértette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.