Hadisír

Második világháborús csontmaradványokat találtak a Városligetben

Három, a második világháborúban elesett német katona csontmaradványaira bukkantak a Városliget felújítási munkálatai közben.

2017.04.28 15:55MTI

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum közleményében azt írták, az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán exhumálták a maradványokat a múzeum Katonai Emlékezet és Hadisírgondozó Igazgatóságának munkatársai a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség kollégájával.

Csütörtök este érkezett bejelentés, a helyszínen akkor már csak azt tudták megállapítani, hogy német katonák csontjait találták meg. A péntek délelőtti feltárás során a rendszeresített katonai felszereléseken kívül személyes tárgyakra és két azonosító cédulára is bukkantak.

Kiemelésük és regisztrációjuk után a budaörsi német-magyar katonai temetőben helyezik el a maradványokat - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.