Betegjogok érvényesítése

Indul az Anyák Háza Országos Program

A gyermekek betegjogainak jobb érvényesüléséért országossá terjesztenék az Anyák háza-programot, a pályázat célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, -osztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson méltó körülmények között.

2017.04.26 20:28MTI
Fotó: llusztráció

Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint 2015 novemberében - egyedülálló kezdeményezés eredményeként - elsőként a Bethesda Anyák Háza jött létre, amely szállást nyújt a kórházban kezelt gyermekek családtagjainak, ezzel is segítve a gyógyulási folyamatot.

 Az Anyák háza-programot támogató svéd SCA Hygiene Products Kft., a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának támogatásával most pályázni lehet hasonló házak kialakítására.

 A jelentkezéseket magyarországi gyermekkórházaktól, gyermekklinikáktól, alapítványoktól és civil szervezetektől várják.

A jelentkezési határidő június 15.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.